З 1 липня для торгівлі пивом необхідно отримати ліцензію

03 июл, 12:41

Відповідно до Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів” (зі змінами та доповненням) з 01.07.2015 року пиво вважається алкогольним напоєм, що передбачає обов'язкове отримання ліцензії для здійснення роздрібної торгівлі.

Статтею 15 Закону № 481 визначено, що ліцензія на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями видається за заявою суб'єкта господарювання. У заяві повинно бути зазначено вид господарської діяльності, на провадження якого суб'єкт господарювання має намір одержати ліцензію. Додатково у заяві зазначаються адреса місця торгівлі, перелік реєстраторів розрахункових операцій, які знаходяться у місці торгівлі, а також інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення; реєстраційні номери посвідчень реєстраторів розрахункових операцій, які знаходяться у місці торгівлі, та дата початку їх обліку в органах державної фіскальної служби.

Таким чином, суб'єктам господарювання (в т. ч. платникам єдиного податку), які здійснюють роздрібну торгівлю пивом, необхідно з 01.07.2015 отримати ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, а для її отримання обов'язковою умовою є обладнання місця торгівлі реєстраторами розрахункових операцій.

Звертаємо увагу суб'єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю пивом, що ст. 17 Закону № 481 за торгівлю алкогольними напоями без отримання відповідної ліцензії передбачено відповідальність у вигляді штрафу у розмірі 200 відсотків вартості отриманої партії товару, але не менше 17000 гривень.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/196279.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua