Плата за землю - важливе джерело доходів місцевого бюджету

03 июл, 12:42

З початку 2015 року в платниками податків Кіровського району м.Дніпропетровська сплачено 26487,3 тис. грн. плати за землю, з яких понад 24736,2 тис. гривень сплатили юридичні особи, фізичними особами було внесено понад 1751,1 тис. гривень.

Як повідомила в. о. начальника ДПІ у Кіровскому районі м. Дніпропетровська Валентина Моренко, порівняно з відповідним періодом минулого року фактичні надходження з плати за землю збільшились на 22%. Досягти таких результатів вдалося завдяки ефективній роботі податківців, посиленню контролю за використанням земельних ділянок та правильністю обчислень податкових зобов'язань.

Водночас ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська нагадує, що Закон України від 28.12.2014 № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів  України щодо податкової реформи» змінив порядок оподаткування земельних ділянок. Плата за землю як складова податку на майно включена до переліку місцевих податків, тобто наповнює казну територіальних громад.

Місцеві податки встановлюються рішеннями сільських, селищних та міських рад. При цьому плата за землю є обов'язковою для встановлення місцевими радами.

Своєчасна сплата зобов'язань з плати за землю - це не лише обов'язок перед державою, але й підтримка соціально-економічного розвитку територіальних громад.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/196280.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua