Легальна заробітна плата – це наше майбутнє

03 июл, 14:55

Одним із завдань, які на сьогодні поставлені перед ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві є легалізація заробітної плати.

Заробітна плата, яка виплачується у «конвертах» - це тимчасове благо. Про те, що буде в майбутньому більшість працівників не думають, а працедавцю це вигідно. 

Працедавець, який ухиляється від сплати податків, безсоромно обкрадає бюджет держави, позбавляючи людей похилого віку пенсій, хворих – лікарняних, а безробітних – грошової допомоги.

Змусити роботодавців чесно платити найманим працівникам зароблені гривні зможуть лише самі працівники. Цей метод на сьогодні є найдієвішим у боротьбі із зарплатами в «конвертах». Перш за все самі громадяни повинні бути зацікавлені в тому, щоб працювати офіційно.

Нагадуємо, що на першому поверсі в Центрі обслуговування платників ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві  для фіксування фактів сплати заробітної плати в «конвертах» існує скринька «Мої трудові права порушуються»,  до якої наймані працівники можуть надати повідомлення про злісне ухилення від оподаткування своїх роботодавців. 

Звертаємо увагу керівників підприємств, установ, організацій та фізичних осіб-підприємців на обов'язковому оформленні трудових відносин із найманими працівниками, на недопущенні виплати заробітної плати у розмірі, меншому за встановлений законодавством рівень. Заробітна плата повинна бути встановлена в розмірі не менше мінімальної, яка на сьогоднішній день складає -1218 грн.

Роботодавцям слід пам’ятати,  що легалізація заробітної плати – це надійний засіб залучення висококваліфікованих, порядних, не байдужих до майбутнього країни людей та ефективний спосіб боротьби із конкуренцією на ринку праці. 

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/196300.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua