Укрпошта пропонує перегляд філателістичних колекцій в режимі онлайн

06 июл, 14:57

Укрпошта розпочала новий проект «Філателістичні колекції онлайн» на своєму корпоративному сайті. Відтепер на офіційному сайті підприємства всі охочі зможуть в режимі онлайн ознайомитися із колекціями марок, які філателісти періодично експонують у столичному Будинку зв’язку більш відомому як столичний Головпоштамт (м. Київ, вул. Хрещатик, 22). Тож, якщо ви не встигли побачити жодну з колекції на власні очі, сайт Укрпошти допоможе вам надолужити згаяне у віртуальному режимі.

У рамках проекту передбачається розміщення філателістичних експонатів знаних українських філателістів на сайті підприємства (розділ “Філателія”).

Первістком проекту стала виставка «Життя і слава Тараса Шевченка» відомого філателіста Олександра Яременка, неодноразово відзначеного на багатьох національних та міжнародних філателістичних виставках. Його філателістична добірка була нещодавно експонована в Будинку зв’язку та в Національному музеї історії літератури.

Експозиція представляє життєвий і творчий шлях Тараса Шевченка, внесок митця в становлення української літератури та живопису. Філателістичний експонат розташований на 80 аркушах формату А4, містить поштові марки, блоки, конверти, спеціальні погашення різних років. Добірка філателістичних матеріалів дуже широка: це й марка УНР 1918 року із зображенням Т. Шевченка, і випуски часів СРСР, і, безумовно, всі випуски пов’язані з життям і творчістю Тараса Шевченка, здійснені за незалежної України. Крім того, представлено дослідницьку статтю О. Яременка і цікаву інформацію про автора колекції.

 «Ідея розміщення колекцій в онлайн доступі постала в Укрпошті внаслідок бажання забезпечити корисною інформацією тих філателістів, що з певних причин не можуть відвідувати виставки, мешкають у віддалених населених пунктах, за кордоном тощо, – пояснює керівник Укрпошти Ігор Ткачук. – Крім того, це може зацікавити аматорів, що тільки-но починають займатися філателією, та спонукати їх до створення власних колекцій. А також дасть змогу забезпечити більшу інформованість щодо подій у філателістичній спільноті та надихатиме однодумців по захопленню до своєрідного «заочного» знайомства.»

Укрпошта закликає філателістів, які мають цікаві експонати й готові поділитися ними з іншими поціновувачами філателії як одного з найбільш інтелектуальних захоплень, надавати свої матеріали для розміщення на сайті Укрпошти (адреса для контактів щодо розміщення матеріалів на сайті: filatelya@ukrposhta.com). Усім прихильникам філателії Укрпошта бажає цікавого перегляду та естетичного задоволення!


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/196363.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua