Доступ до публічної інформації – законне право кожного

07 июл, 08:37

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві нагадує, що  правові засади доступу до публічної інформації встановлено Законом України від 13.01.2011 року №2939-VI «Про доступ до публічної інформації».

Прийняття Закону України «Про доступ до публічної інформації» стало важливим кроком у сфері дотримання конституційних прав та свобод людини в Україні. Особливістю доступу до публічної інформації є набуття органами влади більшої відкритості та прозорості для громадян, що значно зменшує можливість зловживань та порушень.

Згідно із статтею 19 Закону №2939 запит на інформацію - це прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться у його володінні.

Запит на інформацію може бути індивідуальним або колективним. Запити можуть подаватися в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою) на вибір запитувача.

У червні 2015 року на адресу сектору організації розгляду звернень та забезпечення доступу до публічної інформації ДПІ у Дарницькому районі  ГУ ДФС у м. Києві надійшло 6 запитів щодо надання публічної інформації.

Всі запити про надання публічної інформації розглянуті без порушення термінів та з дотриманням вимог статті 20 Закону №2939.

Нагадуємо, що запит на інформацію може бути подано до ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві особисто або надіслано поштою за адресою: 02068, м. Київ, вул. Кошиця,3 (на конверті вказати „Публічна інформація”).

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/196372.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua