Верховна Рада України прийняла зміни щодо касових апаратів

08 июл, 12:15

Західно-Донбаська ОДПІ ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області повідомляє.

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій» (реєстраційний №1088 від 28.11.2014) (далі – Закон).

Цей Закон направлено на підпис Президенту України.

Законодавчим актом тимчасово звільняються від санкцій за порушення вимог цього Закону:

- суб’єкти господарювання при наданні послуг у разі проведення розрахунків у касах з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних і завірених печаткою у встановленому порядку, при продажу товарів у системах електронної торгівлі (комерції) – до 1 липня 2015 року;

- суб’єкти господарювання при виконанні операцій з купівлі-продажу іноземної валюти у разі, якщо ці операції виконуються не в касах уповноважених банків, операцій комерційних агентів банків та небанківських фінансових установ з приймання готівки для подальшого її переказу з використанням програмно-технічних комплексів самообслуговування – до 1 січня 2016 року.

Законом пункт 296.10 статті 296 Податкового кодексу України викладено у такій редакції:

«Реєстратори розрахункових операцій не застосовують платники єдиного податку:

першої групи;

другої та третьої груп (фізичні особи – підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, в яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 1000000 гривень. У разі перевищення в календарному році обсягу

доходу понад 1000000 гривень застосування реєстратора розрахункових операцій для такого платника єдиного податку є обов’язковим. Застосування реєстратора розрахункових операцій розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку».


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/196489.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua