Щодо рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України

08 июл, 15:18

Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», який набрав чинності з 01.01.2015 року, збір за користування радіочастотним ресурсом України трансформовано в одну із складових рентної плати – рентна плата за користування радіочастотним ресурсом України.

Згідно із п. 257.1 ст. 257 Податкового кодексу України (ПКУ) базовий податковий (звітний) період для рентної плати дорівнює календарному кварталу.

Платник рентної плати до закінчення визначеного розділом II ПКУ граничного строку подання податкових декларацій за податковий (звітний) період, що дорівнює календарному кварталу, подає до відповідного контролюючого органу за формою, встановленою у порядку, передбаченому статтею 46 ПКУ, податкову декларацію, яка містить додатки, зокрема з рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України - за місцем податкової реєстрації.

Водночас п. 257.4 ст. 257 ПКУ визначено, що у податковому (звітному) періоді платники рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України сплачують авансові внески з рентної плати у податковому (звітному) періоді до 30 числа кожного місяця. Розмір таких авансових внесків складається з однієї третини суми податкових зобов’язань з рентної плати, визначеної у податковій декларації за попередній податковий (звітний) період.

Сума податкових зобов’язань з рентної плати, визначена у податковій декларації за податковий (звітний) період, сплачується платником до бюджету протягом 10 календарних днів після закінчення граничного строку подання такої податкової декларації з урахуванням фактично сплачених авансових внесків (п. 257.5 ст. 257 ПКУ).

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/196512.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua