Виплата легальної зарплати на контролі податківців

10 июл, 15:22

З метою недопущення заборгованості із заробітної плати та виплати її в розмірі меншому за мінімальний, в Нікопольській ОДПІ постійно проводяться зустрічі з керівниками підприємств та фізичними особами – підприємцями, які мають найманих працівників. Так, з початку року на засіданнях робочих груп та під час проведення співбесід було заслухано керівників 130 юридичних підприємств та 88 фізичних осіб – підприємців.

«Складне сьогодення підштовхує багатьох громадян України шукати додатковий заробіток чи нову роботу. Неофіційна заробітна плата - це крок у минуле. Неодноразово податківці інформували про недоліки отримання заробітної плати «у конвертах» і прикро, що деякі робітники іноді свідомо погоджуються на пропозицію роботодавців отримувати неофіційну зарплатню, не розуміючи, що таким чином, вони крадуть не в держави, а обкрадають себе. Їх «чиста» зарплата значно відрізняється від тієї, яка записана у відомості. Ця різниця з’ясовується згодом, коли людині потрібна довідка про доходи, наприклад, для пред’явлення у Пенсійний фонд при оформленні пенсії.

Наголошую, що кожен найманий працівник має право вимагати від роботодавця виплати гідної та легальної заробітної плати. Кожна гривня податку, що надійде до бюджету, впливає на забезпечення пенсії у майбутньому. Тому слід пам’ятати, що неоформлення належним чином трудових відносин з найманими працівниками є порушенням законодавства про працю», - зазначила під час зустрічі з представниками бізнесу начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Юлія Пушко.

Додатково повідомляємо, що станом на 1 липня з початку року в місцевий бюджет сплачено більше 171 млн. грн., або 60,9 відс. від загальної суми надходжень до місцевих бюджетів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/196642.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua