Всього за пів року податкова міліція Дніпропетровщини призупинила діяльність п’яти «конвертаційних центрів»

10 июл, 15:54

Підрозділами податкової міліції Дніпропетровської області з початку 2015 року ліквідовано діяльність п’яти «конвертаційних центрів» з загальним обертом коштів на суму більше 727 мільйонів гривень.

Так, в середині червня 2015 року у Дніпропетровській області ліквідовано діяльність відразу двох «конвертаційних центрів». Один з «конвертів» надавав «послуги» по формуванню штучного податкового кредиту та переводу з безготівкових коштів у готівку суб’єктам господарювання міст Києва, а також Дніпропетровської, Донецької та Запорізької областей. За попередніми даними, ділки встигли проконвертувати 102 мільйони гривень. В ході слідчих дій на розрахункових рахунках заарештовано 1,9 мільйони гривень, ще         407 тисяч гривень та 4,8 тисяч доларів готівки вилучено під час обшуку.

На рахунках ще одного «конверту», діяльність якого призупинено співробітниками податкової міліції Дніпропетровської області, заарештовано 2,6 мільйони гривень. Слідством виявлено, що «махінатори» перевели з безготівкових рахунків у готівку для суб’єктів господарювання Київської та Запорізької областей більше 111 мільйонів гривень.

Найбільший нелегальний «конвертаційний центр» виявлено у лютому. Виявлено, що ділки – «стахановці» проконвертували у «живі» гроші 310 мільйонів гривень для суб’єктів господарювання Луганської, Донецької, Дніпропетровської областей та міста Києва.

Загалом, з початку 2015 року, в області виявлено 57 транзитно-конвертаційних «фірм», що входили до складу різних «конвертаційних центрів» та 48 суб’єктів господарювання з явними ознаками фіктивності.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/196650.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua