Хто має сплачувати нововведений транспортний податок?

13 июл, 12:17

З 1 липня 2015 року автовласники зобов’язані сплачувати податок за розкішні авто.

ДПІ у Голосіївському районі повідомляє, що з 1 липня 2015 року автомобілісти мають сплачувати транспортний податок у розмірі 25 тис. грн на  авто з об'ємом двигуна понад 3 л і віком не більше 5 років.

Цей податок був упроваджений у рамках законодавчих змін до Податкового кодексу, які були ухвалені парламентом наприкінці 2014 року і набули чинності з 1 січня 2015 року. Так, повідомлення про сплату податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються платнику податку до 1 липня, після чого упродовж 60 днів автомобілісти зобов'язані його сплатити.

Податок нараховується з фактичного місяця покупки авто, при цьому навіть якщо покупка була проведена в кінці місяця, власнику доведеться оплачувати повну суму.

Зауважимо, що нова податкова норма передбачає, що в разі несплати «податку на розкіш» протягом 60 днів, на зазначену суму нараховується пеня у розмірі 120% річних облікової ставки НБУ. Також у разі прострочення до 30 календарних днів нараховується штраф у розмірі 10%, більше 30 днів – 20%.

Нагадаємо, крім упровадження податку на розкішні авто, з січня 2015 року були упроваджені нові акцизи на автобуси і вантажні автомобілі, переобладнані на легкові автомобілі, які були ввезені як комерційні, і збільшений акциз на ввезення легкових авто.

ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/196695.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua