Для отримання нової довідки про грошову оцінку земельної ділянки необхідно звернутися до Державного агентства земельних ресурсів

14 июл, 15:58

ДПІ у Солом’янському р-ні ГУ ДФС у м. Києві нагадує , що справляння плати за землю здійснюється відповідно до Податкового Кодексу  України від 02.12.10р. №2755-VI зі змінами та доповненнями. Плата за землю справляється у вигляді земельного податку або орендної плати.

Кодексом надано визначення основних понять: власниками земельних ділянок є юридичні особи, які набули права власності на землю в Україні, а землекористувачами є юридичні особи, яким надані у користування земельні ділянки державної та комунальної власності, у тому числі на умовах оренди.

Об’єктом оподаткування плати за землю є земельні ділянки.

Базою оподаткування є нормативна грошова оцінка земельних ділянок із урахуванням коефіцієнта індексації (індексується щорічно до 15 січня).

Згідно ст.269  платниками земельного податку є власники земельної ділянки або землекористувачі. За земельні ділянки, надані в оренду, справляється орендна плата.

Ставка земельного податку на 2015 р. встановлюється у розмірі 1% від нормативної грошової оцінки (стаття 274.1).

З 01.07.2015 року вступає в дію рішення Київради від 03.07.2014 р. № 23/23, яким вводиться нова нормативна грошова оцінка земельних ділянок в місті Києві. Видача нових витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельних ділянок розпочинається з 01.07.2015 р.

Відповідно до ст.286.4 Податкового Кодексу  України – у разі зміни протягом року об»єкта та/або бази оподаткування платник плати за землю подає податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за місяцем, у якому відбулися такі зміни.

Згідно ст.286.2 Податкового Кодексу  України - при поданні першої декларації (фактичного початку діяльності як платника плати за землю) разом з нею подається довідка (витяг) про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки, а надалі така довідка подається у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі.

Шановні платники! Для отримання нової довідки про грошову оцінку земельної ділянки Вам необхідно звернутися до Державного агентства земельних ресурсів за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 32а.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/196770.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua