Сплата акцизного податку - звітуємо про результати

15 июл, 12:36

ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві вкотре нагадує, що з 1 січня 2015 року відповідно до Закону України від 28 грудня 2014 року №71-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» запроваджено акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів (пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, нафтопродукти та інше паливо) та одночасно скасовано збір на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства.

Відтак, за перше півріччя поточного року від платників Шевченківського району столиці надійшло 120 мільйонів 75,2 тис. гривень, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року більше на понад 112 мільйонів гривень.

Також нагадуємо, що вимогами щодо реалізації фіскальних функцій реєстраторами розрахункових операцій для різних сфер застосування, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 18 лютого 2002 року № 199, визначено формат та розрядність даних, що зберігається у фіскальній пам’яті РРО, у якому передбачено відображення не менше 5 груп з оподаткування товарів (послуг).    

Враховуючи підпункт 3.5 пункту 3 Положення про форму та зміст розрахункових документів, затвердженого наказом ДПА України від 01.12.2000 року №614, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05.02.2001 року за №105/5296, рядок 9 розрахункового документа (назва податку, літерне позначення ставки податку, ставка податку у відсотках, сума податку) може повторюватися відповідно до кількості податкових груп, тобто не менше 6.

Отже, акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів повинен відображатися у розрахунковому документі (фіскальному чеку) як окрема податкова група.

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/196819.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua