Видача довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету

16 июл, 08:37

Термін дії такої довідки  складає 10 днів з моменту видачі.

ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві інформує, що надання адміністративної послуги з видачі Довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, що контролюються органами державної фіскальної служби, регламентується наказом Міндоходів від 10.10.2013 року № 567 «Про затвердження Порядку видачі довідки про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами доходів і зборів».

Довідка видається безоплатно. Заява на отримання довідки складається з обов'язковим посиланням на відповідний нормативно-правовий акт, що передбачає надання органом ДФС Довідки, та зазначенням найменування підприємства (установи, організації), до якого (якої) Довідку буде подано платником податків (п. З Порядку № 567).

Однією з підстав для одержання вказаної адміністративної послуги є наявність у законодавчих або нормативно-правових актах положення щодо необхідності підтвердження відсутності у платника податків податкового боргу. Необхідність отримання суб'єктом господарювання довідки передбачена, зокрема, але не виключно, визначеним переліком нормативно - правових актів, які зазначені у Інформаційній картці № 23-01, яка затверджена наказом ДФС України від 28.04.2015 року №304 «Про затвердження технологічних карток адміністративних послуг та внесення змін до деяких наказів ДФС».

Термін дії Довідки, регламентованої Порядком № 567 складає 10 днів з моменту видачі. Одночасно з тим, Положенням про відкриття та функціонування в уповноважених банках України рахунків банків-кореспондентів в іноземній валюті та в гривнях, затвердженим Постановою Правління Національного банку України від 26 березня 1998 року № 118, визначено необхідність подання суб'єктами господарювання довідки до податкового органу, у якому резидент зареєстрований як платник податків, про те, що в клієнта немає заборгованості за платежами перед бюджетом на дату звернення (строк дії довідки 30 днів).

Платники Голосіївського району можуть отримати довідку за адресою: вул. Жилянська, 23.

ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/196851.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua