Чи має право фізична особа — підприємець, яка застосовує загальну систему оподаткування, включати до складу витрат вартість придбаних товарів (робіт, послуг) та інших матеріальних і нематеріальних активів у фізичної особи

16 июл, 11:09

ДПІ у Дарницькому районі інформує, що згідно з п. 177.2 ст. 177 Податкового кодексу України об’єктом оподаткування є чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та негрошовій формі) і документально підтвердженими витратами, пов’язаними з господарською діяльністю такої фізичної особи — підприємця.

Пунктом 177.4 вищезазначеної статті встановлено перелік витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів фізичною особою — підприємцем від провадження господарської діяльності на загальній системі оподаткування, який не обмежує фізичну особу — підприємця в придбанні товарів (робіт, послуг) та інших матеріальних і нематеріальних активів у фізичної особи — підприємця — платника єдиного податку.

Таким чином, фізична особа — підприємець, яка застосовує загальну систему оподаткування, при визначенні об’єкта оподаткування має право включати до складу витрат вартість придбаних товарів (робіт, послуг) та інших матеріальних і нематеріальних активів у фізичної особи — підприємця — платника єдиного податку за умови, що такі витрати пов’язано з господарською діяльністю платника та підтверджено відповідними первинними документами.

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/196877.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua