Настає термін сплати податку для громадян, які подали декларацію за 2014 рік

17 июл, 14:41

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що громадяни, які відповідно до статті 179 Податкового кодексу України подали декларацію про майновий стан і доходи за 2014 рік, зобов’язані самостійно до 1 серпня 2015 року сплатити суму податку на доходи фізичних осіб, зазначену у поданій ними податковій декларації.

Відповідно до Податкового Кодексу сплату податку на доходи фізичних осіб платник податку здійснює за своєю податковою адресою. Податковою адресою платника податків – фізичної особи визначається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі.

Звертаємо увагу, що у разі, якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошових зобов’язань протягом строків, визначених Кодексом, такий платник притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

- при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу;

- при затримці більше 30 календарних  днів, наступних за останнім днем  строку сплати суми грошового  зобов’язання, – у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу.

Крім того на суму податкового боргу нараховується пеня із розрахунку 120% річних облікової ставки Національного банку України, діючої на день виникнення такого податкового боргу або на день його (його частини) погашення, залежно від того, яка з величин таких ставок є більшою, за кожній календарний день прострочення у його сплаті.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/196948.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua