Анатолій Яценко: Нагальні питання застосування ЄСВ та подача звітності з ЄСВ в електронному вигляді

17 июл, 15:50

Днями в. о. начальника ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві Анатолієм Яценко було проведено зустріч з бізнесом на тему «Обговорення нагальних питань щодо застосування ЄСВ та подачі звітності в електронному вигляді». На засідання були запрошені представники бізнесових кіл.

«Якщо база нарахування єдиного внеску, крім винагороди за цивільно-правовими договорами, не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата або дохід, сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата чи дохід, та ставки єдиного внеску, встановленої для відповідної категорії платника. Умовою застосування зазначеної норми є перебування найманого працівника у трудових відносинах повний календарний місяць. Роботодавці нараховують єдиний внесок на суму нарахованої зарплати за видами виплат, які включають основну й додаткову заробітну плати, інші заохочувальні та компенсаційні виплати», - зауважив Анатолій Петрович.

Динамічний спосіб життя встановлює свої правила. Тож оперативність та швидкість у вирішенні тих чи інших питань відіграє роль для громадян, особливо для тих, хто веде підприємницьку діяльність.

«Подання податкової звітності, в тому числі з єдиного соціального внеску, в електронному вигляді заощаджуючи час та кошти не тільки платників податків, а і податкових інспекторів. Також на офіційному веб-порталі ДФС Україні розміщено чимало електронних сервісів за допомогою яких платники можуть знайти корисну інформацію», - наголосив Анатолій Яценко.

На завершення зустрічі виконуючий обов’язки начальника Анатолій Яценко подякував присутнім за теплу співбесіду та нагадав, що в Центрі обслуговування платників, можна отримати широкий спектр безкоштовних послуг для відвідувачів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/196960.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua