Стан розгляду запитів на публічну інформацію за І півріччя 2015 року

17 июл, 15:51

Відкритість та доступність публічної інформації є свідченням прозорої роботи органів державної влади та сприяє збільшенню довіри суспільства до територіальних органів ДФС України та підвищенню їх іміджу.

В ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві значна увага приділяється забезпеченню доступу до публічної інформації. Так, за І півріччя 2015 року до ДПІ надійшло 46 запитів на публічну інформацію, в т.ч. від юридичних осіб – 34, від фізичних осіб –11, представників засобів масової інформації – 1. При цьому запити направлялись виключно в письмовому вигляді.

Запити стосувались інформації щодо наявності податково боргу, щодо стану прийняття податкової звітності, ставок єдиного податку, існування розбіжностей у податковому обліку ПДВ, стосовно діяльності ДПІ та кошторису за 2012-2015рр., а також статусу електронного договору.

Кожен запит ретельно та уважно розглядається працівниками ДПІ. Відповідь надається у спосіб, обраний запитувачем та у визначений законодавством термін, тобто протягом п’яти робочих днів з дня надходження запиту до ДПІ.

За період січень-червень 2015 року ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві проведено 3 сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань розгляду запитів на публічну інформацію. За результатами проведених сеансів телефонного зв’язку «гаряча лінія» кожен кореспондент отримав вичерпні роз’яснення.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві нагадує платникам, що згідно з вимогами Закону України «Про доступ до публічної інформації», з порядком складання та подання запиту на інформацію, можна ознайомитись на інформаційних стендах в приміщенні ЦОП, а також на суб-сайті ГУ ДФС у м. Києві за адресою www.kyiv.sfs.gov.ua.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/196961.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua