Систему електронного адміністрування ПДВ обговорювали під час проведення «гарячої лінії»

20 июл, 09:04

Дізнатися про застосування системи електронного адміністрування ПДВ у робочому режимі, нові нюанси складання податкової накладної та розрахунку коригування до неї, з'ясувати все про реєстрацію в ЄРПН «по-новому» під проведення «гарячої лінії» платникам податків допомогла начальник управління ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська Юлія Мальованна.

Посадовець пояснила основні принципи електронної системи та зауважила, що система електронного адміністрування ПДВ передбачає реєстрацію всіх податкових накладних та розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних. Основними відмінностями функціонування системи електронного адміністрування податку на додану вартість у вказані періоди є те, що з переходом системи на звичайний режим реєстрація податкових накладних/розрухунках коригування в ЄРПН здійснюється із застосуванням обмеження сумою, визначеною за формулою відповідно до пункту 200¹.3 статті 200¹ Кодексу та застосовання штрафу у розмірі 10 відс. суми ПДВ, зазначеної в податкових накладних/розрахунках коригування, за порушення платниками податку до 15 днів терміну реєстрації податкових накладних, та розрахунків коригування до них в ЄРПН.

«Таким чином, з 1 липня 2015 року податкові накладні/розрахунки коригування можуть бути зареєстровані в ЄРПН на суму „вхідного” ПДВ, зазначеного в отриманих податкових накладних та податку, сплаченого на митниці. У випадку недостатності цієї суми для забезпечення реєстрації платнику необхідно поповнити свій рахунок у системі електронного адміністрування ПДВ на суму недостачі», - зазначила під час проведення заходу податківець.

Слід нагадати, що система електронного адміністрування ПДВ працює  без перерв на святкові та вихідні дні.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/196977.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua