Окремі нюанси перерахування війського збору великим платником податків після його переведення на облік за новим місцем

21 июл, 12:26

ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві нагадує, що відповідно до підпункту 1.4 пункту 16 прим. 1 підрозділу 10 розд. XX Податкового кодексу України (далі за текстом - ПКУ) нарахування, утримання та сплата збору до бюджету здійснюється у порядку, встановленому ст. 168 ПКУ для податку на доходи фізичних осіб, за ставкою, визначеною п.п. 1.3 п. 16 прим. 1 підрозділу 10 розд. XX ПКУ (1,5 відсотка від об’єкта оподаткування).    

Згідно з підпунктом 168.4.1 пункту 168.4 статті 168 ПКУ податок, утриманий з доходів резидентів та нерезидентів, зараховується до бюджету згідно з Бюджетним кодексом України (далі за текстом – БКУ).    

Статтею 29 БКУ визначено перелік доходів, що включаються до складу доходів Державного бюджету України.    

Військовий збір, що сплачується (перераховується) згідно з пунктом 161 підрозділу 10 розділу XX ПКУ належить до доходів загального фонду Державного бюджету України (пункт 29.2 статті 29 БКУ).    

Пунктом 64.7 статті 64 ПКУ передбачено, що великий платник податків, щодо якого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує, державну податкову і митну політику, прийнято рішення про переведення на облік у контролюючому органі, що здійснює супроводження великих платників податків чи інший контролюючий орган, після взяття його на облік за новим місцем обліку зобов’язаний сплачувати податки за місцем попереднього обліку у контролюючих органах, а подавати податкову звітність та виконувати інші обов’язки, передбачені ПКУ, за новим місцем обліку.

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/197061.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua