День без розрахункових операцій: чи друкувати Z – звіт (фіскальний звітний чек)

23 июл, 11:37

Відповідно до п. 9 ст. 3 Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28.12.14 р. №71- VIII, обов’язок щоденно друкувати Z – звіти залишається тільки в тому випадку, коли здійснювались розрахункові операції. Відповідно, за відсутності розрахункових операцій щоденний Z – звіт друкувати не потрібно.

 Згідно абз.4 ст. 2 Закону про РРО, розрахункова операція – приймання від покупця готівкових коштів, платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо за місцем реалізації товарів( послуг), а також видача готівкових коштів за повернений покупцем товар ( ненадану послугу). У разі застосування банківської платіжної карти розрахунковою операцією вважають оформлення відповідного розрахункового документа щодо оплати в безготівковій формі товару ( послуги) банком покупця або,  у разі повернення товару (відмови від послуги), оформлення розрахункових документів щодо перерахування коштів у банк покупця.

 У разі, коли  розрахункова операція відбулася, а фіскальний звітний чек не  був роздрукований, відповідно до п. 4 ст.17 Закону про РРО  виникають фінансові санкції -  штраф у розмірі 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн.)за кожен відсутній Z – звіт.

ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/197176.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua