Заповнюємо звітність з ПДВ правильно

23 июл, 11:40

          ДПІ у Подільському районі Головного управління ДФС у м. Києві інформує платників, щодо заповнення податкової звітності з ПДВ.

          Зокрема зазначено, що при заповненні декларації з ПДВ у рядку 11.1 відображають без ПДВ придбання товарів/послуг на території України, які призначені для господарської діяльності й для обкладених ПДВ операцій за ставкою 20%, 7%, або 0%.

         У рядку 11.2 — вартість товарів/послуг, куплених на митній території України без ПДВ, якщо їх планують використовувати в пільгованих операціях — звільнених від ПДВ або тих, що не є об’єктом обкладання ПДВ.

         Назва рядка 11 свідчить про те, що тут потрібно показати у т. ч. обсяги придбань у неплатників ПДВ, за послугами банку (без нарахування ПДВ) та інші придбання без ПДВ з метою їх використання у межах госпдіяльності.

         Рядок 14 заповнюється тільки платниками ПДВ, які подають загальну декларацію з ПДВ, у якій відображаються розрахунки з бюджетом. У ньому показують як придбання товарів/послуг, необоротних активів на митній території України, так і їх імпорт, а також отримані послуги нерезидента, місце постачання яких на території України, за умови, що всі ці придбання непризначені для використання в госпдіяльності.

         Підставою для заповнення рядків 11.1, 11.2 та 14.2 є первинні документи, які містять відомості про господарську операцію та підтверджують її здійснення, складені відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16.07.1999 № 996-ХIV.

ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/197179.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua