Фахівці Держфінінспекції в м. Києві виявили порушення в Інституті фізики НАН України

24 июл, 08:40

Під час планової ревізії Інституту фізики Національної академії наук України за період з 01.01.2010 по 01.04.2015 фахівці Держфінінспекції в 
м. Києві виявили порушень, що призвели до втрат на суму 671 тис. грн.

Зокрема, посадові особи наукової установи своєчасно не переглянули розмір орендної ставки за користування нерухомим майном 8 орендарів, через що інститут недоотримав доходів на суму 277 тис. грн.

Крім того, фахівці встановили, що керівництво інституту зайво сплатило понад 155 тис. грн за виконані науково-конструкторські роботи за завищеною вартістю, які не були документально підтверджені підрядником.

Також, в рамках виконання програмно-цільової та конкурсної тематики НАН України було безпідставно використано 133 тис. грн на виплату заробітної плати трьом завідуючим відділами, які були призначені на відповідні посади безоплатно.

Окрім того, в інституті невірно розраховували стипендії, добові витрати під час відрядження, оплачували виконані ремонтно-будівельні роботи за завищеною вартістю, покривали витрати сторонніх юридичних осіб.

За порушення законодавства з фінансових питань на 7 посадових осіб наукової установи складено протоколи про адміністративне правопорушення.

Про результати ревізії Інституту фізики Національної академії наук України поінформовано прокуратуру Голосіївського району міста Києва.

Прес-служба Держфінінспекції в місті Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/197208.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua