Перерахування коштів на електронний рахунок: правильно заповнюємо платіжне доручення

24 июл, 11:32

ДПІ у Кіровському районі  м.Дніпропетровська  інформує, що з урахуванням змін, внесених Законом України від 28.12.2014р. №71-VІІІ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи", з 1 липня 2015 на рахунки в системі електронного адміністрування ПДВ платники податку зараховують кошти у сумах, необхідних для збільшення розміру суми, що обчислюється відповідно до п. 2001.3 ст. 2001 Податкового кодексу України та надає право для реєстрації в ЄРПН податкових накладних/розрахунків коригування.
При заповненні  реквізитів отримувача у платіжних дорученнях у разі перерахування коштів з власного поточного рахунку на електронний рахунок у системі електронного адміністрування податку на додану вартість слід мати на увазі, що:
 - у полі «Отримувач» необхідно заповнювати назву платника;
 - у полі  «Код» необхідно заповнювати код за ЄДРПОУ платника;
 - у полі «Банк отримувача» необхідно заповнювати «Казначейство України (ел. адм. подат.)»;
 - у полі «Код банку» необхідно заповнювати «899998»;
 - у полі «№ рахунку» необхідно заповнювати номер рахунку, вказаний в електронному повідомленні або отриманий в Центрі обслуговування платників за основним місцем обліку.
  - поле «Призначення платежу» заповнюється згідно з вимогами щодо заповнення реквізитів розрахункових документів, викладених у додатку 8 до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої постановою Національного банку України  від 21.01.2004р.  №22.
Крім того нагадуємо, що система електронного адміністрування ПДВ відповідно до законодавства з 1 липня працює в звичайному режимі.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/197240.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua