Оподаткування ПДВ суми компенсації комунальних послуг орендодавцю

24 июл, 13:47

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві інформує, що відповідно до підпункту «б» пункту 185.1 Податкового кодексу України об’єктом оподаткування ПДВ є операції платників податку з постачання послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України.
Згідно з пунктом 188.1 Податкового кодексу база оподаткування ПДВ операцій з постачання товарів/послуг визначається виходячи з їх договірної вартості. У разі здійснення контрольованих операцій база оподаткування ПДВ повинна бути не нижче звичайних цін, визначених до статті 39 Податкового кодексу.
До складу договірної (контрактної) вартості включаються будь-які суми коштів, вартість матеріальних і нематеріальних активів, що передаються платнику податків безпосередньо покупцем або через будь-яку третю особу у зв’язку з компенсацією вартості товарів/послуг.
До бази оподаткування ПДВ включаються вартість товарів/послуг, які постачаються.
Сума відшкодування витрат на утримання наданого в оренду майна, на комунальні послуги та на енергоносії орендодавцю – бюджетній установі до бази оподаткування ПДВ не включається.
Кошти, що надійшли орендодавцю, який не є бюджетною установою, у вигляді компенсації комунальних послуг від орендаря, включаються до бази оподаткування ПДВ та підлягають оподаткуванню на загальних підставах за основною ставкою.

 ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/197259.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua