Про зміни порядку обліку неприбуткових організацій та установ

27 июл, 13:27

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві повідомляє наступне.

Верховною Радою України 28 грудня 2014 року прийнято Закон України за  №71-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», яким змінено порядок обліку неприбуткових організацій та установ. Згідно зі ст. 133 розділу ІІІ «Податок на прибуток підприємств» Податкового кодексу України (ПКУ) у новій редакції бюджетні установи, громадські об’єднання, політичні партії, релігійні, благодійні організації, об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, асоціації власників жилих будинків, житлово-будівельні кооперативи, пенсійні фонди не є платниками податку на прибуток після внесення таких установ та організацій до Реєстру неприбуткових організацій та установ.

При цьому тaкі установи та органiзацiї вносяться до Реестру неприбуткових органiзацiй та установ контролюючими органами в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалiзує державну податкову i митну полiтику.

Слід зауважити, що статутні документи неприбуткових організацій та установ повинні відповідати законодавчим актам, що регулюють дiяльнiсть вiдповiдноi неприбутковоi органiзацii або установи, зокрема, у частині мети діяльності, цiлей, майна та використання коштiв, якi є у розпорядженнi неприбуткових органiзацiй або установ. При цьому метою дiяльностi, цілей, діяльностi неприбуткових органiзацiй та установ не може бути одержання i розподіл прибутку серед засновникiв, членiв органiв управлiння, iнших пов'язаних з ними осiб, а також серед працiвникiв таких органiзацiй або установ.

Державна податкова інспекція у Дарницькому районі Головного управління ДФС у м. Києві пропонує переглянути статутні документи організації на предмет відповідності їх вимогам діючого законодавства  та у разі необхідності внести необхідні зміни у статутні документи, з метою подальшого перебування організації у Реєстрі неприбуткових органiзацiй та установ.

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/197328.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua