Дізнайтесь про можливість повернення грошей з електронного рахунку

27 июл, 13:38

Фахівці ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві інформують, що така можливість, тобто повернення грошей з електронного рахунку в Казначействі на поточний рахунок підприємства, передбачена пп. «б» п. 200¹.6 Податкового кодексу України.

Якщо на дату подання декларації з ПДВ сума коштів на електронному рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ (рядок 1 Витягу із системи електронного адміністрування ПДВ) перевищує суму, що підлягає перерахуванню до бюджету відповідно до податкової декларації з ПДВ (рядок 25.1 декларації), платник податків має право подати до контролюючого органу в складі такої податкової декларації заяву про перерахування різниці на поточний рахунок, реквізити якого зазначить у заяві. Такою заявою виступає заключна частина додатка Д4 до податкової декларації з ПДВ.

Однак, звертаємо увагу, що спроба повернення грошей з електронного рахунку на поточний одразу відобразиться на реєстраційному ліміті: його буде зменшено вже на дату подання заяви (додатка Д4 до податкової декларації з ПДВ). Перерахування грошей здійснюється Казначейством протягом 5 днів після граничного терміну сплати податкових зобов’язань.   

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/197331.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua