Юридична особа самостійно обчислює та сплачує податок на майно

28 июл, 13:50

ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві нагадує, що платники податку - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об'єкта або об'єктів оподаткування декларацію за формою, встановленою у порядку, передбаченому статтею 46 Податкового кодексу України, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально (підпункт 266.7.5 пункту 266.7 статті 266 Кодексу).

Нагадуємо, що податкове зобов’язання за звітний рік з податку сплачується юридичними особами авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації, фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення – рішення.

Звертаємо увагу платників, що наказом Міністерства фінансів України від 10.04.2015 № 408 «Про затвердження форми Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки», зареєстрований в Міністерстві юстиції України від 29.04.2015 за № 479/26924 затверджено нові форми податкової звітності для платників податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, - юридичних осіб.

З 01.07.2015 набрали чинності зміни, внесені до підпункту 266.2.2 пункту 266.2 статті 266 ПКУ, якими встановлено, що не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно об’єкти нерухомості, що перебувають у власності релігійних організацій, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законом порядку, та використовуються виключно для забезпечення їхньої статутної діяльності, включаючи ті, в яких здійснюють діяльність засновані такими релігійними організаціями добродійні заклади (притулки, інтернати, лікарні тощо), крім об’єктів нерухомості, в яких здійснюється виробнича та/або господарська діяльність.

Також нагадуємо, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з об’єктів нежитлової нерухомості сплачується фізичними особами за 2015 рік у 2016 році.

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ ДФС у  м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/197382.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua