З 1 липня в ЄРПН зареєстровано 19,2 млн. податкових накладних та розрахунків коригування

28 июл, 14:15

За три тижні роботи системи електронного адміністрування ПДВ у звичайному режимі станом на 27 липня в системі зареєстровано 19,2 млн. податкових накладних та розрахунків коригування на суму ПДВ 55,1 млрд. грн., та 57,2 тис. митних декларацій на суму ПДВ 10,5 млрд. грн. Також поповнено ПДВ рахунки на суму 9,7 млрд. грн.

48,8 тисяч платників скористалися сумами переплат та овердрафту при реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування на суму 2,6 млрд. грн., тобто без поповнення рахунку коштами.

З метою удосконалення роботи СЕА ДФС України з урахуванням сплати ПДВ за травень місяць оновлено показник «сума середньомісячного розміру сум податку, задекларованих платником до сплати податку до бюджету та погашених за останні 12 звітних (податкових) місяців».

Станом на 8 липня сума середньомісячного розміру сум податку, задекларованих платником до сплати податку до бюджету та погашених за останні 12 звітних (податкових) місяців, складає 7,83 млрд. грн. по 161 тисячі платників податків. Цього ж дня в СЕА додано суму помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань з ПДВ станом на 1 липня в розмірі 2,5 млрд. грн. по 147 тисячах платників, які автоматично збільшили суму податку, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні/розрахунки коригування до податкових накладних в ЄРПН.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/197394.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua