Слов'янська ТЕС знову запрацювала, проте може зупинитись через 2 доби

28 июл, 14:33

27 липня 2015 року о 4:49 ранку відбувся пуск енергоблоку №7  Слов'янської ТЕС. Це стало можливим завдяки  акумуляції на паливному складі станції 6, 4 тис. тонн вугілля.

Нагадаємо, що для генерації електроенергії на Слов'янській ТЕС необхідно 4-7 тисяч тон вугілля на добу залежно від режиму роботи блоку № 7. Тому, наразі, можна говорити про гарантовану роботу електростанції не більше двох діб.

Як вже повідомлялось, дефіцит вугілля на Слов’янській ТЕС, значною мірою, зумовлений блокуванням 260-ти вагонів з вугіллям на станції Красний Лиман, яке продовжується з середини червня.

На даний момент на Слов'янську ТЕС направляється ще 121 вагон з вугіллям (8,3 тис. тонн) з Луганської та Донецької областей, але через складність самого шляху транспортування дата та час прибуття вантажу на станцію, як і продовження роботи енергоблоку - не можуть бути спрогнозовані. 

Поміж тим, стала робота Слов'янської ТЕС може значно вплинути на вирівнювання напруженої ситуації з забезпеченням балансу електричної енергії та потужності в об'єднаній енергетичній системі України, про яку заявлено ДП НЕК "Укренерго" 24.07.2015 в офіційному повідомленні.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/197410.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua