Про пільги зі сплати земельного податку

30 июл, 12:47

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві інформує, що з 1 січня 2015 року плата за землю, яка справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності, належить до місцевих податків.

Встановлення даних податків здійснюється органами місцевого самоврядування у порядку, визначеному Податковим кодексом України (далі - Кодекс). А також Кодексом передбачено під час встановлення даного податку можуть передбачатися пільги, запроваджені відповідним рішенням органу місцевого самоврядування.

Підставами для надання податкових пільг є особливості, що характеризують певну групу платників податків, вид їх діяльності, об’єкт оподаткування або характер та суспільне значення здійснюваних ними витрат (п. 30.2 ст. 30 Кодексу).

Звертаємо увагу, якщо право на пільгу у платника виникає протягом року, то він звільняється від сплати податку починаючи з місяця, що настає за місяцем, у якому виникло це право. У разі втрати права на пільгу протягом року, то податок сплачується починаючи з місяця, що настає за місяцем, у якому втрачено це право.

Місцеві органи виконавчої влади, підприємства, установи, організації, а також громадяни несуть встановлену законом відповідальність перед органами місцевого самоврядування за заподіяну їм шкоду своїми діями або бездіяльністю.

Тож, якщо встановлення пільг із сплати земельного податку прийнято органами місцевим самоврядуванням, то таке рішення є обов’язковим.

Дане рішення повинно виконуватися усіма розташованими на відповідній території органами виконавчої влади, підприємствами, установами, організаціями, посадовими особами, а також об’єднаннями громадян з урахуванням строків, визначених таким рішенням.

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/197504.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua