До уваги платників рентної плати за спеціальне використання води

31 июл, 08:40

Інформація щодо порядку ведення державного обліку водокористування.

         ДПІ у Подільському районі Головного управління ДФС у м. Києві інформує платників, щодо затвердження порядку ведення державного обліку водокористування.

          У зв'язку із набранням чинності з ЗО квітня 2015 року Порядку ведення державного обліку водокористування, затвердженого наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 16.03.2015р. №78 «Про затвердження Порядку ведення державного обліку водокористування» (далі - Наказ №78), звітним періодом державного обліку водокористування визначено календарний рік.

          Державний облік водокористування здійснюється шляхом подання водокористувачами звітів про використання води за формою №2-ТП - водгосп (річна). Водокористувачі не пізніше 01 лютого наступного за звітним року подають звіти №2-ТП - водгосп до організацій, що належать до сфери управління Держводагенства.

         Звертаємо увагу, що відповідно до п.1.5 Наказу №78, під час державного обліку водокористування систематизуються дані про водокористувачів, які здійснюють діяльність, пов'язану із забором та/або використанням води, скиданням зворотних (стічних) вод та забруднюючих речовин, та:

         здійснюють забір води із поверхневих та підземних водних об'єктів в обсязі від 20 метрів кубічних води на добу;

         забирають воду з водопровідних мереж або інших систем водопостачання в обсязі від 20   метрів кубічних води на добу (у середньому протягом календарного року) і передають зворотні (стічні) води до систем водовідведення;

        забирають воду для зрошення в обсязі від 20 метрів кубічних води на добу (у середньому протягом зрошувального періоду);

       мають сезонний режим роботи та забирають воду в обсязі від 20 метрів кубічних води на добу (у середньому протягом періоду його роботи у межах календарного року);

       мають оборотні системи водопостачання загальною потужністю 1000 метрів кубічних води на добу і більше незалежно від кількості забраної (отриманої)

використовують воду для виробництва напоїв незалежно від кількості води;

здійснюють скид (незалежно від об'єму) зворотних (стічних) вод безпосередньо у водні об'єкти   та підземні горизонти;

      віднесені до галузі гідроенергетики;

      користуються водними об'єктами для рибогосподарських потреб (крім суден флоту рибної промисловості).

        З питань постановки на державний облік водокористувачів, визначених п.1.5 наказу №78, таким суб'єктам господарювання слід звертатись до відділу використання вод по м. Києву Дніпровського БУВР (03035, м. Київ, вул. Солом'янська, 1, кімнати 101-112, тел. 044-520-07-65, E-mail: str_i@ukr.net, http://Jbuwr.com.ua).

       Нагадуємо, що згідно пп. 255.11.19 п.255.11 ст.255 Податкового кодексу України, встановлено обов'язок платників рентної плати за спеціальне використання води одночасно з податковими деклараціями подавати до контролюючого органу копії дозволів на спецводокористування, договорів на поставку води та статистичної звітності про використання води (2-ТП-водгосп).

ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/197528.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua