Щодо повідомлення фіскальних органів про прийняття працівників на роботу

31 июл, 11:24

ДПІ у Кіровському районі  м.Дніпропетровська нагадує, що роботодавці повинні надавати до органів Державної фіскальної служби повідомлення про прийняття працівника на роботу за формою, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року №413 «Про порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу» (далі – Постанова № 413). Зробити це потрібно до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором.
Таке повідомлення до фіскальних органів надається:
-    засобами електронного зв’язку з використанням електронного цифрового підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронного підпису;
-    на паперових носіях разом з копією в електронній формі;
- на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма особами.
Тобто Постанова № 413 не містить посилання на норми подання страхувальником повідомлення про прийняття працівника на роботу поштою.
При цьому Постанову № 413 було розроблено Мінсоцполітики відповідно до частини третьої ст. 24 Кодексу законів про працю України (далі - КЗпП), яка містить положення щодо укладення трудового договору. Тому укладення договорів цивільно-правового характеру не регулюється ст. 24 КЗпП
Додатково повідомляємо, що повідомлення про прийняття працівника на роботу надані до територіальних органів Державної фіскальної служби не за місцем обліку роботодавця або не за встановленою формою вважаються такими що не подавалися.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/197555.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua