Правильне заповнення платіжних документів - запорука вчасної сплати до бюджетів

31 июл, 13:45

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві нагадує, що реквізит «Призначення платежу» платіжного документу заповнюється платником так, щоб надавати повну інформацію про платіж на перерахування коштів отримувачу.  

Порядок заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів затверджено наказом Міністерства доходів і зборів України від 22.10.2013 р. № 609.

З метою недопущення випадків невірного заповнення реквізиту розрахункового документу «Призначення платежу» при перерахуванні платежів до бюджету рекомендуємо звернути увагу на необхідність дотримання вимог Порядку, зокрема в частині заповнення всіх розділових знаків та кодів, які містяться у розрахункових документах на здійснення платежів до бюджету.

Особливої уваги потребує заповнення поля "Призначення платежу" розрахункового документа, зокрема, у полі № 3 друкується один з нижченаведених реквізитів:

а) код клієнта за ЄДРПОУ (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8);

б) реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний  податковий орган і має відповідну відмітку у паспорті;

в) реєстраційний (обліковий) номер платника податків, який присвоюється ДФСУ (завжди має 9 цифр);

У разі здійснення платником податків - юридичною особою сплати за відокремлений підрозділ друкується код за ЄДРПОУ відокремленого підрозділу, за який здійснюється така сплата;  в полі №4 друкується роз'яснювальна інформація про призначення платежу в довільній формі.   

Кількість знаків, враховуючи зазначені вище поля і розділові знаки, обмежена довжиною поля "Призначення платежу" електронного розрахункового документа системи електронних платежів Національного банку України.

Список кодів видів сплати (що вказуються в полі "Призначення платежу") розрахункового документа наведено в додатку до цього Порядку. Важливо також при заповненні полів не допускати пропуски (пробіли) між словами та службовими знаками. Сплата за кожним видом платежу та за кожним кодом виду сплати має оформлятися окремим документом на переказ.

Порядок містить приклади заповнення платіжних документів на практиці, з якими може ознайомитись кожен бажаючий. Текст наказу за наступним посиланням: http://sfs.gov.ua/diyalnist-/zakonodavstvo-pro-diyalnis/nakazi-pro-diyalnist/62901.html.

Наголошуємо, що від правильного заповнення поля «Призначення платежу» залежить своєчасне надходження коштів до  бюджету.

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/197574.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua