У єдинщика нові правила ведення обліку

31 июл, 13:56

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що наказом від 19.06.2015 року №579 Мінфін затвердив:

- форму книги обліку доходів ( для платників єдиного податку  першої, другої та третьої груп, які не є платниками ПДВ) та  Порядок її ведення;

- форму книги обліку доходів і витрат (для платників єдиного податку третьої групи, які є платниками ПДВ та Порядок її ведення;

Єдиноподатники можуть вести Книги обліку доходів та Книги обліку доходів та витрат в паперовому або в електронному вигляді.

У разі обрання електронного способу ведення єдиноподатник має отримати в акредитованому центрі сертифікації ключів, включеному до системи подання податкових документів в електронному вигляді, посилені сертифікати відкритих ключів у відповідному порядку. При цьому єдиноподатник має сформувати заяву про обрання способу ведення Книг в електронній формі. Таку заяву єдиноподатник має надіслати до податкового органу засобами електронного зв’язку з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у відповідному порядку.

Відтепер дані книг будуть заповнюватися у гривнях з копійками.

Також наказом встановлено, що книги обліку доходів та книги обліку доходів і витрат, зареєстровані до набрання чинності цим наказом, діють до їх закінчення.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування (Офіційний вісник України, 2015, N  57 від 28.07.2015, ст. 1878).


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/197586.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua