Як здійснюється попереднє повідомлення контролюючих органів про намір ввезти товари на митну територію України?

03 авг, 12:15

Згідно із ч.1 ст.194 Митного кодексу України від 13 березня 2012 р. №4495 – VI зі змінами та доповненнями (далі – МКУ) у разі ввезення товарів на митну територію України декларант або уповноважена ним особа попередньо повідомляють контролюючий орган, у зоні діяльності якого товари будуть пред’явлені для митного оформлення, про намір ввезти ці товари.

Попереднє повідомлення про намір ввезти товари на митну територію України здійснюється шляхом надання контролюючому органу, в зоні діяльності якого товари будуть пред’явлені для митного оформлення, попередньої митної декларації або іншого документа, що може використовуватися замість митної декларації відповідно до ст.94 МКУ (ч.2 ст.194 МКУ).

Попереднє повідомлення може здійснюватися у формі електронних документів. Формат таких документів, кодування символів, засоби пересилання визначаються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері фінансів (ч.3 ст. 194 МКУ).

Під час надання контролюючому органу попереднього повідомлення про намір здійснити переміщення товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України цьому контролюючому органу надаються документи та/або відомості, у тому числі засобами інформаційних технологій, передбачені ч. 4 ст. 335 МКУ (ч.4 ст.194 МКУ).

Положення ст. 194 не застосовуються до морських, річкових та повітряних суден, які під час перебування на митній території України не роблять зупинок у портах чи аеропортах, розташованих на цій території (ч. 5 ст. 194 МКУ).

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/197631.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua