Уточнюючі розрахунки податкових зобов’язань з ПДВ переробних (м’ясомолочних) підприємств

05 авг, 08:45

Нагадуємо, набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 23.01.2015 №13 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України».

Так, якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст.102 Податкового кодексу України (далі - Кодекс) платник податків самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень, визначених цією статтею), він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на той час подання уточнюючого розрахунку.

Починаючи з 1 січня 2015 року уточнення (коригування) податкових декларацій з податку на додану вартість (переробного підприємства) з позначкою 0140, здійснюється шляхом подання уточнюючого розрахунку за формою, діючою станом на 31 січня 2015 року. Форма якого була затверджена наказом Міністерства фінансів України від 23.09.2014 № 966 «Про затвердження форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 14.10.2014 за № 1267/26044.

Водночас повідомляємо, дію особливого режиму справляння податку на додану вартість переробних (м’ясомолочних) підприємств, (п.1 підрозділу 2 розділу ХХ «Перехідні положення» Кодексу), зупинено, починаючи з 1 січня 2015 року.

Таким чином, у заголовній частині уточнюючого розрахунку в обов’язковому порядку заповнюється рядок 0140. Уточнюючий розрахунок подається як окремий документ, в порядку, передбаченому пп.«а» п.50.1 ст.50 розділу ІІ Кодексу.

Якщо результатом виправлення помилки є збільшення суми податку, яка до 01.01.2015 підлягала перерахуванню на спеціальний рахунок переробного підприємства, така сума вказується у рядку 25.1 уточнюючого розрахунку, у рядку 26 нараховується штраф – 3% від донарахованої суми.  Сума податкових зобов’язань та штраф підлягають сплаті до бюджету встановленому порядку та відображаються в ІКПП як окремі нарахування на дату подання уточнюючого розрахунку.

Якщо результатом виправлення помилки є зменшення суми податку, (до 01.01.2015 підлягала перерахуванню на спеціальний рахунок переробного підприємства), або збільшення/зменшення від’ємного значення різниці між податковими зобов’язаннями і податковим кредитом, то така сума враховується у рядку 29 розділу IV декларації за звітний період, у якому подано такий уточнюючий розрахунок, та зазначається у графі 11 таблиці 1 додатка 2 (Д2) до декларації за звітній період, у якому подано такий уточнюючий розрахунок.

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/197694.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua