Платник податків зобов’язаний повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти пов’язані з оподаткуванням

05 авг, 08:47

Платник податків зобов’язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку та повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючі органи за основним місцем обліку.

Об’єктами оподаткування і об’єктами, пов’язаними з оподаткуванням, є майно та дії, у зв’язку з якими у платника податків виникають обов’язки щодо сплати податків та зборів.

Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність подається за ф. № 20-ОПП (наказ МФУ в редакції від 14.11.14 №1127) протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

У формі №20-ОПП графа 5 «Тип об’єкту оподаткування» заповнюється відповідно до рекомендованого довідника типів об’єктів оподаткування.

Рекомендований довідник типів об’єктів оподаткування оприлюднюється на офіційному веб-сайті ДФС України (http://sfs.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/dovidniki-/127294.html

Якщо у довіднику відсутній відповідній тип об’єкту оподаткування, який підходить за призначенням платник податків визначає його самостійно. Графа «Найменування об’єкту оподаткування» заповнюється якщо об’єкт обліковується з найменуванням.

Якщо на підприємстві є декілька однакових типів об’єктів, у яких відсутнє найменування, то у такій графі можна зазначити інвентарний номер об’єкта.

Положення щодо обліку об’єктів оподаткування визначено п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України та розд. VIIІ «Порядку обліку платників податків і зборів» в редакції наказу МФУ від 14.11.14 № 1127.

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/197696.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua