Чергові удосконалення в адмініструванні ПДВ

05 авг, 10:14

Закон України від 16.07.2015 №643-VІІІ.

Набрали чинності зміни до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування ПДВ.

Відтепер платники ПДВ в разі здійснення безперервного або ритмічного характеру постачання товарів/послуг зможуть складати зведені податкові накладні покупцям. Ритмічним характером постачання вважається постачання товарів/послуг одному покупцю два та більше разів на місяць.

У деяких випадках податкова накладна також може бути складена за щоденними підсумками операцій, якщо вона не була складена на ці операції.

Дозволено надавати покупцю товарів/послуг податкову накладну/розрахунок коригування в електронній формі з дотриманням вимог законодавства щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису.

У разі порушення продавцем/покупцем товарів/послуг порядку заповнення та/або порядку реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН) податкової накладної та/або розрахунку коригування покупець/продавець таких товарів/послуг має право додати до податкової декларації за звітний податковий період заяву зі скаргою на такого продавця/покупця.

Зверніть увагу! Суми ПДВ, сплачені (нараховані) у зв’язку з придбанням товарів/послуг, зазначені в податкових накладних, зареєстрованих в ЄРПН з порушенням терміну реєстрації, відносяться до податкового кредиту за звітний податковий період, у якому зареєстровано податкову накладну, але не пізніше ніж 365 календарних днів з дати складення податкової накладної.

Позитивним моментом також є відстрочення щодо застосування штрафних санкцій при порушенні термінів реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН. Штрафні санкції не застосовуються на податкові накладні та розрахунки коригування, складені до 1 жовтня 2015 року.

ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/197710.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua