Солом’янські юристи щоденно відстоюють кордон податкового законодавства в судах

05 авг, 15:31

Конституція України гарантує право громадянам та суб’єктам господарювання на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб.

«Сьогодні платник податків може за власним бажанням обрати спосіб захисту  свого права у судовому або адміністративному порядку»,- відзначив на зустрічі із засобами масової інформації, яка проводилась в ДПІ у Солом’янському районі Головного управління ДФС у м.Києві із начальником юридичного управління Олегом Макаром.

Для органів Державної фіскальної служби України була і залишається важливою в роботі організація та ведення позовної роботи, спрямованої на забезпечення надходження податків, зборів та інших платежів до бюджетів та державних цільових фондів.

Юридичне управління ДПІ у Солом’янському районі головного управління ДФС у м.Києві представляє в установленому законодавством порядку інтереси ДПІ та  посадових осіб у судах та інших органах під час розгляду спорів.

У І півріччі 2015 року в судових інстанціях розглянуто 219 справ на суму 368,3 млн.гривень, з них 97 справ вирішено на користь інспекції.  Загальна сума спірних нарахованих коштів, які платнику доведеться сплатити до бюджету складає 236,6 млн.гривень.

Серед загальної кількості розглянутих в судовому порядку справ значне місце займають справи про визнання недійсними/нечинними виписані фіскальними органами податкові повідомлення-рішення . За період січень-червень 2015 року в судових інстанціях розглянуто 146 справ на загальну суму 288,4 млн.гривень, з них 61 справа вирішена на користь фіскальних органів на суму 195,6 млн.гривень. 

«Досвідчені фахівці-юристи і надалі планують представляти та захищати інтереси держави в судових органах , захищаючи кордон податкового законодавства України від незаконних посягань та попереджуючи втрати з бюджету.Це наша принципова позиція»,- звернув увагу присутніх керівник юридичного управління. На додаткові питання, які виникали в ході зустрічі надавались вичерпні відповіді.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м.Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/197759.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua