Штрафні санкції за несвоєчасну сплату єдиного податку

07 авг, 13:52

Згідно із п.296.1 ст.296 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.
Відповідно до п.129.6 ст.129 ПКУ, за порушення строку зарахування податків до бюджетів або державних цільових фондів, установлених Законом України «Про платежі системи та переказ коштів в Україні», з вини банку такий банк сплачує пеню за кожний день прострочення, включаючи день сплати, та штрафні санкції у розмірах, встановлених ПКУ. А також несе іншу відповідальність, встановлену ПКУ, за порушення порядку своєчасного та повного внесення податків, зборів, платежів до бюджету або державного цільового фонду.
При цьому, платник податків звільняється від відповідальності за несвоєчасне або перерахування не в повному обсязі таких податків, зборів та інших платежів до бюджетів та державних цільових фондів, включаючи нараховану пеню або штрафні санкції.
Звертаємо увагу, що разом з тим платник податків не звільняється від обов’язку сплачувати грошові зобов’язання та погашати податковий борг у разі неперерахування банком за платіжним дорученням клієнта суми коштів до бюджету.
Отже, у разі надання платником єдиного податку платіжних документів, підтверджуючих переказ коштів платника до останнього дня граничного терміну сплати, контролюючі органи не застосовують до такого платника штрафні санкції та не нараховують пеню за несвоєчасну сплату податку.
Проте, такий платник не звільняється від обов’язку погашення податкового боргу з основного платежу у разі не перерахування банком коштів до бюджету.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/197852.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua