Щодо змін порядку обліку неприбуткових організацій та установ

10 авг, 14:40

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві нагадує, що Верховною Радою України 28 грудня 2014 року прийнято Закон України за №71-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», яким змінено порядок обліку неприбуткових організацій та установ.

Згідно зі ст. 133 розділу ІІІ «Податок на прибуток підприємств» Податкового кодексу України (ПКУ) у новій редакції бюджетні установи, громадські об’єднання, політичні партії, релігійні, благодійні організації, об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, асоціації власників жилих будинків, житлово-будівельні кооперативи, пенсійні фонди не є платниками податку на прибуток після внесення таких установ та організацій до Реєстру неприбуткових організацій та установ.

При цьому такі установи та органiзацiї вносяться до Реєстру неприбуткових органiзацiй та установ контролюючими органами в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову i митну політику.

Слід зауважити, що статутні документи неприбуткових організацій та установ повинні відповідати законодавчим актам, що регулюють дiяльнiсть вiдповiдної неприбуткової органiзацiї або установи, зокрема, у частині мети діяльності, цілей, майна та використання коштів, які є у розпорядженні неприбуткових органiзацiй або установ. При цьому метою дiяльностi, цілей, діяльностi неприбуткових органiзацiй та установ не може бути одержання i розподіл прибутку серед засновників, членiв органів управління, інших пов'язаних з ними осіб, а також серед працiвникiв таких органiзацiй або установ.

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/197923.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua