Пенсіонери-єдиноподатники звільнюються від сплати ЄСВ

12 авг, 13:17

ДПІ у Дарницькому районі столиці доводить до відома платників, що відповідно до частини четвертої статті 4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 № 2464-VI звільняються від сплати ЄСВ фізособи-єдиноподатники, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують пенсію або соціальну допомогу.

Такі особи можуть бути платниками ЄСВ винятково за умови їх добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Водночас фізичні особи-підприємці, які отримують пенсію за вислугу років згідно із Законом України від 09.04.1992р. №2262-ХІІ «Про пенсійне забезпечення осіб,звільнених від військової служби, та деяких інших осіб»,  не звільнюються від сплати єдиного внеску.

Оскільки впроваджено автоматичне щоквартальне нарахування сум єдиного внеску фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування, відповідно до Реєстру платників єдиного податку, то нарахування по пенсіонерах пільговиках категорій крім тих, які отримують пенсію за вислугу років, призупиняється з 01 квітня 2014 року.

 ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві

 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/198014.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua