Порядок сплати авансових внесків з податку на прибуток при виплаті дивідендів змінено

12 авг, 13:18

З 1 січня 2015 року змінено порядок сплати авансових внесків з податку на прибуток при виплаті дивідендів. Новий порядок застосовується з виплат дивідендів у 2015 року за підсумками попередніх років.

Так, авансовий внесок при виплаті дивідендів розраховується не з усієї суми дивідендів, як було раніше, а із суми перевищення дивідендів, що підлягають виплаті, над значенням об'єкта оподаткування за відповідний податковий (звітний) рік, за результатами якого виплачуються дивіденди.

Зазначене правило застосовується лише у випадку, якщо грошові зобов'язання за відповідний рік погашені. У разі наявності непогашеного грошового зобов'язання авансовий внесок розраховується зі всієї суми дивідендів, що підлягають виплаті.

Тобто для визначення суми перевищення дивідендів над об’єктом оподаткування з податку на прибуток необхідно, щоб була подана декларація з податку на прибуток за такий рік та повністю погашені податкові зобов'язання, самостійно нараховані платником у такій декларації.Порядок оподаткування дивідендів податком на прибуток визначено пункту 57.1 Податкового кодексу України. 

 

 ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві

 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/198015.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua