Порядок оподаткування спільної діяльності з 01.01.2015 року

14 авг, 16:01

ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві повідомляє, що з 1 січня 2015 року ПКУ не встановлює особливий порядок оподаткування спільної діяльності на території України без створення юридичної особи


         Д
ержавна фіскальна служба України листом від 29.07.2015 № 27555/7/99-99-15-02-01-17 роз’яснила, що оскільки нова редакція розділу ІІІ «Податок на прибуток підприємств» Податкового кодексу України не містить положень щодо окремого обліку результатів спільної діяльності без створення юридичної особи починаючи з 01.01.2015 договори про спільну діяльність не є окремими платниками податку на прибуток підприємств.

Разом з тим цивільним законодавством передбачено обов’язок ведення відокремленого бухгалтерського обліку спільної діяльності учасником простого товариства, визначеного договором з метою відшкодування витрат і збитків, пов’язаних із спільною діяльністю учасників, розподілу прибутку, одержаного учасниками договору простого товариства в результаті їх спільної діяльності тощо.

У разі отримання прибутку в межах договору про спільну діяльність такий прибуток розподіляється пропорційно вартості вкладів учасників у спільне майно. Сума прибутку, отриманого кожним учасником договору простого товариства у межах спільної діяльності є доходом кожного учасника та підлягає включенню з метою оподаткування до складу доходу окремої юридичної особи – учасника простого товариства.

 

ДПІ у Голосіївському районі

ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/198075.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua