Як зареєструвати книгу обліку розрахункових операцій

19 авг, 13:41

 

Реєстрація книг обліку розрахункових операцій (далі - книга ОРО) здійснюється в органі Державної фіскальної служби за основним місцем обліку суб'єкта господарювання як платника податків.

Суб'єкт господарювання, який є платником податку на прибуток, крім суб'єктів, які прийняли рішення про сплату та/або сплачують цей податок консолідовано, може реєструвати книги ОРО за місцезнаходженням своїх відокремлених підрозділів, які розташовані на території іншої, ніж такий суб'єкт, територіальної громади і є платниками податку на прибуток.

Для реєстрації першої та наступних книг ОРО на господарську одиницю місцевої ДПІ подається:

 - заява про реєстрацію книги ОРО за формою № 1-КОРО (далі - реєстраційна заява);

 - копія документа на право власності або іншого документа, що дає право на розміщення господарської одиниці, де буде використовуватися книга ОРО;

 - книга ОРО на господарську одиницю.

За бажанням суб'єкта господарювання на одну господарську одиницю можна реєструвати декілька перших книг ОРО для використання в окремих місцях проведення розрахунків. Перша книга ОРО на РРО реєструється одночасно з реєстрацією РРО.

Для реєстрації другої та наступних книг ОРО на РРО подається реєстраційна заява.

Книга ОРО має бути прошнурована, з послідовною нумерацією сторінок та належним чином установленими засобами контролю, щоб унеможливлювати розшнурування книги ОРО або вилучення її аркушів без порушення цілісності засобу контролю.

На титульній сторінці книги ОРО мають бути здійснені записи щодо суб'єкта господарювання, кількості аркушів, номера установленого засобу контролю, даних про РРО у разі реєстрації книги ОРО на РРО (модифікація, заводський і фіскальний номери, версія програмного забезпечення).

Реєстраційна заява має бути підписана керівником суб'єкта господарювання або фізичною особою - підприємцем із зазначенням дати подання.

При поданні реєстраційної заяви суб'єктом господарювання пред'являється оригінал документа.

Після реєстрації книги ОРО на РРО в контролюючому органі суб'єкт господарювання на титульну сторінку книги ОРО вносить запис щодо фіскального номера та найменування контролюючого органу, яким здійснено реєстрацію книги ОРО.

Надання адміністративної послуги здійснюється на безоплатній основі та строк її надання не пізніше двох робочих днів з дня отримання заяви.

З переліком адміністративних послуг, які надаються Державною фіскальною службою, можна ознайомитись на веб-порталі, та отримати консультацію можна в ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві за адресою: м. Київ, вул. Кошиця,3, тел. консультанта-модератора 596-60-53.

 

 ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/198132.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua