Заробітна плата «в конвертах» – проблема, що стосується кожного

21 авг, 08:41

Виплата заробітної плати «в конвертах» є надзвичайно поширеним явищем у нашому суспільстві.

Кожна людина дбає про своє майбутнє та майбутнє своїх дітей, прагне до гідного матеріального забезпечення. Але багато хто нині відчуває велике напруження, невпевненість у завтрашньому дні. Мова йдеться про виплату найманим працівникам заробітної плати в “конвертах”.

Адже використання найманої праці без оформлення трудових відносин призводить до позбавлення працівника гарантованого розміру заробітної плати; права на оплачувану відпустку, відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами; права на оплату лікарняного; права на достроковий вихід на пенсію, якщо ви працюєте в шкідливих умовах праці; права на скорочений робочий день, тиждень, якщо ви працюєте в шкідливих умовах праці; права не працювати у вихідний і святковий день; права на допомогу по безробіттю; права на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві й професійних захворювань; права на зарахування виробничого стажу; права на матеріальне забезпечення в порядку соціального страхування в старості.

Тож, шановні платники податків нагадуємо, що не варто замовчувати про отримані «конверти» від роботодавців. Якщо ви отримуєте заробітну плату «в конвертах» або працюєте без належного трудового оформлення, повідомте про факт правопорушення орган ДФС за місцем вашої реєстрації.

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/198211.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua