28 серпня 2015 року - граничний термін сплати земельного податку

21 авг, 10:04

Перший заступник начальника ДПІ у Кіровському районі м.Дніпропетровська Ольга Тісова повідомляє, що з початку 2015 року власники землі та землекористувачі – фізичні особи за користування землею перерахували до місцевих бюджетів 32,4 млн. грн., збільшивши минулорічні надходження на 6,2 млн. грн.
Відповідно до Податкового кодексу України (далі - Кодекс), плата за землю – це обов'язковий платіж у складі податку на майно, який справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Підставою для нарахування плати за землю є дані державного земельного кадастру.
Фізичні особи – громадяни сплачують податок впродовж 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення. Граничний термін сплати у 2015 році - 28 серпня поточного року.
Фахівці ДПІ у Кіровському районі м.Дніпропетровська  нагадують, що відповідно до Кодексу від плати за землю звільняються інваліди першої і другої групи, фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років, пенсіонери (за віком), ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», а також  фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/198222.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua