Експертна оцінка майна

24 авг, 22:30

Оцінка майна – це процес визначення його реальної ринкової вартості на момент проведення експертизи.

Дана інформація необхідна для вирішення спірних ситуацій, а також деяких конфліктів, пов’язаних з процедурою реалізації прав на володіння та користування майном.

Акт експертної оцінки (або звіт про оцінку) знадобиться для справедливого розподілу майна між чоловіком та жінкою в процесі розлучення або між претендентами на спадщину.

В обов’язковому порядку оцінку майна проводять при вирішенні питають, пов’язаних з іпотечними кредитами, а також для отримання компенсацій у випадку відчуження майна на користь кредитних організацій чи держави.

Об’єктами оцінки можуть вістувати: квартири, заміські будинки, кімнати, мебель, гаражі, автомобілі, техніка, земельні ділянки та інше майно, яке знаходиться у власності юридичної чи фізичної особи.

оцінка.укр

Етапи проведення експертної оцінки майна

1. Вибір компанії, яка надає дану послугу і має відповідну ліцензію. Як правило, спеціалісти таких організацій охоче працюють зі всіма видами рухомого та нерухомого майна. Як що Ви перебуваєте у Києві, то замовити оцінку майна можна на цьому сайті, або, наприклад, на сайті оцінка.укр. Основний показник надійності фірми-оцінювача – акредитація вид установи банку чи органів державної влади.

2. Надання спеціалістам компанії повної та актуальної інформації щодо об’єкта оцінювання та мети проведення даної експертизи, а також попереднє визначення вартості і терміну виконання замовлення.

3. Очна зустріч з експертом для підписання договору про надання послуг оцінювання майна. В ході переговорів з’ясовуються і конкретизуються всі деталі співпраці та призначається дата проведення експертизи.

4. Спеціаліст фірми прибуває на місце проведення експертизи та проводить ретельний огляд майнового об’єкту. При цьому він фотографує предмет оцінювання та складає протокол проведення даної процедури.

5. На цьому етапі спеціаліст виконує аналітичну роботу. Враховуючи зафіксовані раніше дані, він досліджує ситуацію на ринку та проводить необхідні розрахунки.

Отже, експертна оцінка майна – обов’язкова процедура, яка необхідна при будь-яких юридичних діях чи маніпуляціях як з рухомим, так і з нерухомим майном.

Замовляючи оцінку об’єктів приватної власності ви гарантовано забезпечуєте законність та справедливість рішень суду щодо розподілу чи відчуження вашого майна.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/198290.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua