Пенсії учасників бойових дій звільнено від оподаткування

26 авг, 15:44

ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві нагадує, що з початком 2015 року пенсії або щомісячне довічне грошове утримання, яке платники податків отримують з Пенсійного фонду України чи з бюджету, у разі перевищення зазначених видів виплат суми трьох мінімальних зарплат підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб у частині такого перевищення. Дана норма передбачена Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» №71, який  ухвалено 28 грудня 2014 року.

Відповідно до зазначеного Закону, податок на доходи фізичних осіб сплачуватиметься лише з тієї частини суми, яка перевищує три мінімальні зарплати – на сьогодні це 3 тис.654 грн.

Разом з тим інформуємо, що з 1 вересня поточного року наберуть чинності положення Закону України від 17.07.2015р. № 653 «Про внесення зміни до статті 164 Податкового кодексу України щодо оподаткування пенсій інвалідів війни та деяких інших категорій осіб», згідно з якими на пенсії, призначені учасникам бойових дій у період Другої світової війни, інвалідам війни та особам, на яких поширюється чинність статті 10 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" не поширюється встановлений пп.164.2.19 статті 164 Податкового кодексу України порядок оподаткування податком на доходи фізичних осіб.

ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/198428.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua