Місцевий бюджет Кіровського району отримав майже 1,4 млн. гривень транспортному податку

28 авг, 10:15

Протягом   серпня місяця поточного року до місцевого бюджету надійшло понад 458,3 тисяч гривень транспортного податку. В цілому за користування розкішними автомобілями їх власники уже сплатили 1,4 млн.. гривень.
Згідно з даними ДПІ у Кіровському районі  м. Дніпропетровська , у Кіровському районі зареєстровано 82 фізичних особи – власники транспортних засобів, які підлягають оподаткуванню. За сформованими повідомленнями-рішеннями, які їм були розіслані, очікувані надходження у серпні складуть понад 1,8 млн гривень.
Що стосується юридичних осіб, то у Кіровському районі зареєстровано 8 платника транспортного податку, річна сума до сплати – 275 тис. гривень.
Як повідомлялось раніше, з 1 січня 2015 згідно зі змінами до податкового законодавства платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, які мають зареєстровані в Україні власні легкові автомобілі, які перебували у використанні до 5 років і мають об'єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см. Ставка податку складає 25000 гривень на календарний рік за кожен легковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування.
Юридичні особи, які сплачують транспортний податок, самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об'єкта оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально. Сплачується податок юридичними особами авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, наступного за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.
Щодо фізичних осіб, то обчислення суми податку з об'єкта/об'єктів оподаткування, які їм належать і зареєстровані в Україні, здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації платника податку на підставі відомостей, необхідних для розрахунку податку, отриманих від органів внутрішніх справ. Податкове повідомлення-рішення про сплату суми податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються або вручаються платнику податку контролюючим органом за місцем його реєстрації до 1 липня року базового податкового (звітного) періоду. Граничний термін сплати податку – 28 серпня 2015 року.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/198486.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua